Lucrările la Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” au fost reluate

La începutul acestei săptămâni, luni, 9 septembrie 2024, au fost reluate lucrările de construcţie la Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” – Andrieşeni, judeţul Iaşi. În prezent, se realizează tâmplăria la restul de acoperiş, iar ulterior se va monta tabla de cupru. Lucrările presupun cheltuieli importante, astfel că este nevoie de sprijin atât din partea comunităţii parohiale, cât şi din partea fiilor duhovniceşti care preţuiesc biserica din satul lor. „În aceste vremuri, ne aducem aminte de curajul şi de sârguinţa înaintaşilor noştri, care, în vremuri dificile au ridicat locaşuri de închinăciune spre slava lui Dumnezeu. Cei ce îşi înscriu numele în rândul donatorilor sunt precum voievozii de altă dată, care ridicau locaşuri sfinte spre slava lui Dumnezeu, spre cinstirea sfinţilor şi spre pomenirea numelui lor de către urmaşi, pentru ca Cel Preaînalt să le rânduiască viaţa veşnică, după ce vor fi trecut din această lume. Vă aşteptăm cu dragoste să fiţi alături de lucrările aflate în derulare. Dumnezeu să dea gândul cel bun tuturor pentru a putea birui în lucrarea de zidire ce va dăinui sute de ani”, s-a exprimat preotul paroh Nicu-Sorin Axinte.

În primăvara anului 2010, au început lucrările de reconsolidare la Biserica “Sfântul Ierarh Nicolae”, în timpul preotului Mihai Cepeliuc, mutat la Domnul. Sfintele slujbe s-au mutat în paraclisul ridicat în apropiere, la etajul căruia s-a amenajat un spaţiu folosit pentru activităţile pastoral-misionare.

Rugăciuni înaintea începerii noului an școlar în Parohia Andrieșeni

Cu mare bucurie, îi aşteptăm pe copiii din parohia noastră să participe la slujba de binecuvântare pentru începutul anului școlar! Rugăciunile pentru școlari vor fi citite duminică, 8 septembrie 2024, în paraclisul parohial după Sfânta Liturghie, care va începe în jurul orei 9:00.

Sâmbătă, 7 septembrie, de la ora 18:00, copiii care doresc să primească Sfânta Împărtășanie, sunt așteptați la Taina Spovedaniei!

Preot paroh Nicu-Sorin Axinte